Moldovenii fără pașaport UE vor plăti 7 euro pentru a călători în statele europene.

  • NEWS
  • Imi place
  • reclamațiе
Moldovenii fără pașaport UE din 2021 vor plăti 7 euro pentru a călători în statele europene.
Cetățenii Republicii Moldova care vor să călătorească cu pașaportul biometric în statele Uniunii Europene vor trebuie să se înregistreze în Sistemul european de informații și de autorizare privind călătoriile (ETIAS), pentru care vor plăti o taxă de 7 euro. Măsura intră în vigoare începând cu anul 2021 și a fost publicată pe site-ul oficial al ETIAS. Vor fi scutiți de plata taxei de 7 euro minorii și cetățenii de peste 70 de ani.

În prezent, cetățeni din 57 de state nu dețin vize Schengen pentru a vizita țările Uniunii Europene. Odată cu introducerea ETIAS în 2021, deținătorii de pașapoarte ale statelor care au regim liberalizat de vize vor avea nevoie de ETIAS pentru a călători în UE în scopuri de turism tranzit sau pentru o ședere de 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile.
Permisiunea ETIAS este valabilă pentru trei ani sau până la data expirării pașaportului (în funcție de care temei intervine primul) și poate fi folosit pentru șederi de până la 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile.

Sistemul european de informații și de autorizare privind călătoriile (ETIAS) presupune exonerarea de obligația de a deține viză.
Preț: 1 €
Regiunea: Chisinau mun., Moldova
Contacte: